کنفرانس بین المللی ادبیات عرفانی فارسی، در سالن ام بی ای، مرکز کنفرانس بین المللی پردیس هُنگ کُو، دانشگاه مطالعات بین المللی شانگهای(چین) با حضور استادان و دانشجویان و پژوهشگران برگزارشد.

در این کنفرانس که صبح روز چهارشنبه دوم دسامبر 2015 (12 آذرماه 1394) آغاز به کار کرد، تا عصر روز پنجشنبه ادامه یافت و استادانی از کشورهای آلمان، ایران، ترکیه، و چین به ایراد مقالات خود پرداختند.
در مراسم افتتاحیه، ابتدا  لیو هویی، مدیر گروه ادبیات فارسی، خوشامد گفت و پس از آن پروفسور چَو چِنگ، معاون دانشگاه در خصوص روابط علمی و فرهنگی با ایران سخن گفت.
سخنرانان بعدی، سرکنسول جمهوری اسلامی یران، و همچنین وابسته فرهنگی ایران بودند که در خصوص اهمیت روابط فرهنگی دو کشور، در کنار روابط اقتصادی، و برگزاری چنین همایش‌های ارزشمندی که باعث گردآمدن استادن فارسی از سراسر چین نیز شده است، مطالب خود را بیان داشتند.
استاد چِن تون، رییس دانشکده مطالعات آسیایی و آفریقایی دانشگاه، ضمن خوشامدگویی به مهمانان همایش و ابراز خرسندی از حضور استادان، به اهمیت این کنفرانس و فعالیت‌های صورت گرفته اشاره کرد.

پایان بخش مراسم افتتاحیه، سخنرانی مو هونگ یانگ، پژوهشگر ادبیات خارجی انستیتوی آکادمی علوم اجتماعی پکن بود.
در نخستین نشست علمی کنفرانس، دکتر تقی پورنامداریان، از پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی ایران، دکتر محمدکاظم کهدویی، از دانشگاه یزد، و پروفسور باربارا استوکِر از دانشگاه لودویک ماکسیمیلیان مونیخ آلمان، و شی ای مینگ، و وانگ ای دان، از دانشگاه پکن مقالات خود را ارایه کردند.
ارایه مقالات علمی در دو نشست بعد ازظهر چهارشنبه، و دو نشست صبح پنجشنبه (در اتاق انگستان مرکز کنفرانس بین‌المللی) برگزار شد و پژوهشگران چینی و ترک، به ارایه دیدگاه‌های خود در خصوص موضوعات همایش پرداختند که دیدگاه‌های عرفانی عطار در منطق‌الطیر، عرفان ابن سینا، مولوی در فضاهای مجازی، عشق در آثار عرفانی، سرچشمه مشترک هنر وانگ وی، و سهراب سپهری، نماد پرندگان در ادبیات عرفانی و... از اهم موضوعات ارایه شده بود.
نماینده دانشگاه یزد نیز سخنرانی علمی خود را در مراسم افتتاحیه، با عنوان «چین در نگاه عارفان و شاعران پارسی‌گوی» ارایه کرد که متن سخنرانی نیز به صورت کتابچه در بین حاضران پخش شد.










  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا